Eleni Natsi | Η Ελένη Νάτση
266
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-266,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ελένη Νάτση

Μετά την αποφοίτησή της από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Ελένη Νάτση δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ασχοληθεί με το design.

Ο απόλυτος στόχος της είναι η Ιατρική Σχολή.

Οι εξελίξεις όμως την καλούν να συνταχτεί στο δυναμικό της οικογενειακής Επιχείρησης την οποία και αναλαμβάνει κάνοντας αλλαγή πλεύσης.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνει οικονομικές σπουδές σε ιδιωτικό κολέγιο. Το interior design όμως είναι εσωτερική παρόρμηση, υπάρχει πηγαίο ταλέντο που υπερισχύει και συνεχίζει με αντίστοιχες σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής των επίπλων από το 1978.

Το 1984 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την επαγγελματική της εξέλιξη.

Κάνει το σχεδιαστικό της ντεμπούτο, αποφασίζοντας να δημιουργήσει κάποια έπιπλα τα οποία να μην είναι πανομοιότυπα με αυτά που προτείνει η αγορά. Αυτό είναι το ερέθισμα.

Και ξεκινάει… Η πρώτη της επιτυχία, μια σύνθεση αφαιρετική.

Το «σύνθετο» αυτό, αποτελεί μια διαφορετική πρόταση σε μία εποχή όπου η σχεδιαστική λογική δημιουργεί φόρμες με «κουτιά», με γνώμονα κυρίως τη χρηστικότητα.

Το concept του συγκεκριμένου επίπλου, πιο ανάλαφρο αισθητικά, φλερτάρει με τις εικαστικές αναζητήσεις προβλέποντας, στο κέντρο του, ελεύθερο χώρο με αυτόνομο φωτισμό για την τοποθέτηση ενός πίνακα ζωγραφικής!

Ακολουθούν επιτυχημένες σειρές επίπλων με την υπογραφή της Ελένη Νάτση:

Paros, 321,Thasos, Miu, Lindos, Polo, Flex, Golf, Skiathos, Oscar κλπ. οι οποίες πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Την ίδια χρονική περίοδο (1984), κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά με το στήσιμο του πρώτου μαγαζιού επίπλων που φέρει την υπογραφή της, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Τα επαγγελματικά της σχέδια αποκτούν βάση και σταδιακά επεκτείνεται με καινούργια καταστήματα στην Κηφισίας το 1997 και στην Μεσογείων το 2007.

Το Μιλάνο, η Κολωνία και το Παρίσι γίνονται βασικοί προορισμοί ενημέρωσης και γνώσης αφού εκεί παρακολουθεί σημαντικά σεμινάρια πάνω στο σχεδιασμό των επίπλων και το interior design .Αποκτά διακρίσεις αλλά και αναγνωρισιμότητα στον χώρο.

Έρχεται σε επαφή με καινούργιες ιδέες, τεχνικές και πληθώρα ερεθισμάτων που αποτελούν ένα διαδραστικό υπόστρωμα έμπνευσης, ενώ, ταυτόχρονα, παρακολουθεί και όλες τις μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις Επίπλων.

Πηγή έμπνευσης για την Ελένη Νάτση

«Κάθε ξεχωριστό ανθρώπινο ον και ο τρόπος που θέλει να βλέπει τον εαυτό του, διαφοροποιημένο στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.»
«Ακούγοντας με προσοχή τον κάθε άνθρωπο, αυτός ο ΙΔΙΟΣ σου δίνει τις δικές του προεκτάσεις και ταυτόχρονα θέτει τα όρια του.
Είναι ένα παιχνίδι τόσο διαφορετικό κάθε φορά, όσο διαφορετικός είναι και ο κάθε άνθρωπος που σ εμπιστεύεται να δημιουργήσεις για εκείνον.»
«Σκοπός μου είναι να τον κάνω «ευτυχισμένο» δίνοντας του κάτι από τη δική μου προσωπική ματιά που να τον αφορά, κάτι από τα δικά μου όρια, που θα τον βοηθήσει να βελτιώσει την επιβίωσή του»

Στιγμές έμπνευσης για την Ελένη Νάτση

Απόλυτη στιγμή δημιουργικότητας: «Όταν αποκωδικοποιώ διαφορετικές ανάγκες στους πελάτες μου,μπαίνω <<στα παπουτσια τους>> και δημιουργώ για εκείνους.
Απόλυτη στιγμή ικανοποίησης: «Αυτή η λάμψη στο βλέμμα, όταν αντικρίζουν το τελικό προϊόν. Αυτό με εξιτάρει. Και το καταφέρνω!.»
Απόλυτη στιγμή ελευθερίας: «Μια βόλτα στη θάλασσα τη στιγμή του δειλινού. Καθαρίζει το μυαλό μου,τα χρώματα του ορίζοντα, με βοηθούν να γεννώ ιδέες. Είναι στιγμή που βιώνω την απόλυτη αίσθηση αισιοδοξίας και ελευθερίας.
Νιώθω ότι όλα μπορώ να τα πετύχω, ότι έχω όλα όσα μου χρειάζονται για να είμαι χαρούμενη.»

Η εταιρεία της

Σήμερα μέσα από τη νέα της εταιρική μορφή, σε συνεργασία με έμπειρους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και μηχανολόγους , έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας  στην Ανακατασκευή – Ανακαίνιση ιδιωτικών κατοικιών  και επαγγελματικών χώρων, όπως ιατρικά και δικηγορικά γραφεία , γραφεία μεγάλων εταιρειών αλλά και ξενοδοχειακών μονάδων όπως το Rodos Palace, Intercontinental, Sirens Beach και Sirens Village, Mitsis Summer Palace, Mallia beach hotel, N.V.J Athens Plaza κ.α.

Επιπρόσθετα, η κυρία Νάτση προσωπικά έχει επιμεληθεί της μελέτης και ολοκληρωμένης επίπλωσης και διακόσμησης κατοικιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως Ζυρίχη, Βρυξέλλες και Λευκωσία.

Τηλεοπτικές – Κινηματογραφικές παραγωγές

– Τα Μυστικά της Εδέμ, Mega Channel
Σενάριο: Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης, Ευγενία Οικονόμου, Γιώργος Σιούγας

– Stars System με την αστρολόγο Άση Μπήλιου, Alpha TV.
– Ricordi me ταινία μεγάλου μήκους
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη