ΦΩΤΙΣΜΟΣ…ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ!

Ιούνιος 23, 2014 | 0 Comments | Συμβουλές

ΦΩΤΙΣΜΟΣ…ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ!

Είναι πραγματικά ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην ζωή μας . Δεν είναι τυχαία κομμάτι της Αρχιτεκτονικής αλλά και ένας μεγάλος κλάδος στην Τεχνολογία και Ενέργεια.

Διευρύνει την δυνατότητα ενεργειών μας στην διάρκεια του 24ωρου , παίζει ρόλο στην διάθεσή μας , στο πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και στα οικονομικά μας.

Δημιουργώντας ένα χώρο , κάποιες βασικές γνώσεις που θα μας βοηθήσουν στο να ολοκληρώσουμε σωστά η στο να γνωρίζουμε τι ζητάμε από έναν ειδικό στον φωτισμό, είναι οι εξής:

Έχουμε 3 είδη φωτισμού. Τον Γενικό φωτισμό, τον Τοπικό φωτισμό και τον φωτισμό Τονισμού. Ένας χώρος φωτίζεται επιτυχώς όταν αυτά τα 3 είδη εναλλάσσονται   μεταξύ τους με τρόπο ώστε να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Ένας τοπικός φωτισμός π.χ. είναι ορθά τοποθετημένος όταν δεν ακυρώνεται από τον γενικό φωτισμό.

Άλλη επιλογή υπάρχει σε σχέση με τα χρώματα. Θερμός φωτισμός και Ψυχρός φωτισμός, που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τον σκοπό και το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε.

Ένα μυστικό βρίσκεται στην ένταση του φωτισμού. Ο έντονος φωτισμός αναδεικνύει τον χώρο, ανοίγει τα χρώματα, δημιουργεί φωτοσκιάσεις, μεγαλώνει και φέρνει πιο κοντά αντικείμενα και επιφάνειες. Αντίθετα ο χαμηλός απαλός φωτισμός, απομακρύνει τα πράγματα και δίνει στον χώρο ατμόσφαιρα. Η γνώση αυτή χρησιμοποιείται ως τέχνασμα, προκειμένου να μεγαλώσουμε η τετραγωνίσουμε χώρους η να δώσουμε έμφαση σε όγκους.

Ο έγχρωμος φωτισμός, μπορεί να ενισχύσει η να ατονήσει ένα χρώμα. Πχ αν μια κόκκινη επιφάνεια φωτιστεί με πράσινο ελαφρύ φωτισμό, θα χάσει την καθαρότητά και την έντασή της. Αν όμως η ίδια επιφάνεια φωτιστεί με κίτρινο φωτισμό, τότε αυτή θα ενταθεί.

Ο φωτισμός από μόνος του σκηνοθετεί , μεταμορφώνει , εκπλήσσει …..μαγεύει!

 Καλή επιτυχία μ’ αυτόν τον μάγο στην ζωή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *