Οδηγίες για τον καθαρισμό των χαλιών σας.

Ιούνιος 10, 2014 | 0 Comments | Συμβουλές

article-6-1

ΣΥΝΗΘΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:

1. Καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα, όμως προσοχή με την μαλακή πλευρά της η με μαλακή βούρτσα χεριού.

2. Χρησιμοποιήστε ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ για ΜΑΛΛΙΝΑ ,μη χλωριούχα, μη αλκαλικά και ελεγχόμενου αφρού.Να μην περιέχουν ΑΜΜΩΝΙΑ η ΑΛΚΑΛΙΚΑ διαλύματα πάνω από 5,5%P.H. Κατάλληλα είναι τα υγρά απορρυπαντικά πλυντηρίου

ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ:1 κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό σε 2 ποτήρια νερού.Ποτέ σε ΖΕΣΤΟ η ΚΑΥΤΟ.

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ είναι τα απορρυπαντικά που πλένουμε  τα ΜΩΡΟΥΔΙΑΚΑ.

3. Απλώστε κάτω τα χαλιά σας για να στεγνώσουν, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνές και οι2 πλευρές τους και μετά αποθηκεύστε τα. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τα απορρυπαντικά που δημιουργούν ΑΦΡΟ. ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα χαλιά σας. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι ο αφρός είναι οργανική ύλη που αν δεν ξεπλυθεί καλά παραμένει στο χαλί σας και ΕΠΑΝΑΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ανάλογα με τις συνθήκες υγρασίας του περιβάλλοντος που είναι αποθηκευμένο. Έτσι δημιουργούνται οι γνωστές κιτρινίλες και τα κατά τόπους ξεβάμματα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΛΕΚΕΔΩΝ:

Για ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ λεκέδες χρησιμοποιούμε σε γενικές γραμμές:

1. ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ στην εξής διάλυση: 1μέρος ξύδι 2μέρη κρύου νερού.Πρέπει να γνωρίζετεοτι το ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να αφαιρεθεί κάθε χρωστική ουσία,έτσι είναι τελείως διαφανές. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΞΥΔΙ είναι ακατάλληλο.

2. Σπιτική Αμμωνία ( μη χλωριούχα ) σε διάλυση: 1 κουτάλι της σούπας σπιτικής αμμωνίας σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό. Δεν ΞΕΧΝΑΜΕ κάθε φορά που χρησιμοποιούμε διάλυμα Αμμωνίας, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ να χρησιμοποιούμε διάλυμα ΞΥΔΙΟΥ.

3. ΛΕΥΚΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ σε αραίωση 1 προς 2.Τρόπος που προτείνεται ιδιαίτερα για τον καθαρισμό κόλας και λαδομπογιάς.

4. Στυπόχαρτο και ζεστό ηλεκτρικό σίδερο. Τρόπος που προτείνεται για τον καθαρισμό λιπαρών ουσιών, λαδιού,κεριού, βουτύρου και γράσου.

5. ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ μόνο για τον καφέ.

6. ΕΙΔΙΚΑ ΞΕΛΕΚΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ που πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από τα ειδικά συνεργεία καθαρισμού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνίσταται όταν υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με χημικά, να απευθυνθείτε σε ειδικό συνεργείο καθαρισμού  γιατί η λανθασμένη και απερίσκεπτη χρήση των καθαριστικών ουσιών μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση των χαλιών σας.

Τρόπος- μέθοδος & μέσο καθαρισμού για εξειδικευμένους λεκέδες:

article-6-2-καθαρισμός-χαλιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *