ΝΕΡΟ … και πισίνες.

Αύγουστος 10, 2015 | 0 Comments | Uncategorized

Το νερό είναι στοιχείο της Φύσης αλλά και της φύσης μας, αφού το 70% του οργανισμού μας είναι νερό.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη νοιώθουν να ηρεμούν και να χαλαρώνουν μπροστά στην οποιαδήποτε συγκέντρωση νερού ,είτε αυτή είναι η θάλασσα,είτε μια λίμνη η κάποιο ποτάμι η ακόμα ένα ρυάκι η μια πηγή. Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί το νερό θυμίζει ασυνείδητα την ασφάλεια που όλοι έχουμε βιώσει σαν έμβρυα μέσα στην μήτρα της μητέρας μας.

Η θεοποίηση του νερού έχει αναφορές τόσο στην Αρχαία Ελλάδα με θεό τον Ποσειδώνα και τις διάφορες
νεράιδες και μούσες ,όσο και σε άλλες εθνότητες με τις διαφορετικές δικές τους καταγραφές,

βεβαιώνοντας έτσι την σπουδαιότητά του.Φτάνοντας λοιπόν στον Σύγχρονο Κόσμο, μέσα στις πόλεις αλλά και στους προσωπικούς μας χώρους, επιδιώκουμε να χαλαρώσουμε δίπλα του, συγκεντρώνοντάς το σε μικρές η μεγάλες πισίνες, ανάλογα με τον προσφερόμενο χώρο και τον επιδιωκόμενο σκοπό .

Έχει αναπτυχθεί υψηλή Τεχνογνωσία που αφορά την κατασκευή και την συντήρηση αυτών, αλλά και την
καθαρότητα του νερού μέσα σ αυτές. Σημαντική καταγράφεται και η κατάθεση της κοινότητας των
Αρχιτεκτόνων και Designers γύρω από το θέμα. Αποτέλεσμα είναι η συνεχής παρουσίαση σχεδίων πισινών
που σκοπό έχουν να εναρμονιστούν τόσο με τον φυσικό περιβάλλοντα χώρο όσο και με το Στυλ των κατοικιών, ξενοδοχείων κλπ.

Επίσης η συνεχής έρευνα της βιομηχανίας έχει λύσει πολλά προβλήματα κατασκευαστικά με αποτέλεσμα η κατασκευή να είναι πλέον εύκολη και γρήγορη .Τέλος τα νέα υλικά που συνεχώς προσφέρονται ,δίνουν πολλές ενναλακτικές για την αισθητική τους πλευρά.

Είναι ουσιαστικό σημείο η μελέτη μιας πισίνας. Ένα από τα βασικά πρώτα βήματα αφορά την χωροθέτησή της μέσα στον ζητούμενο χώρο, σε σχέση με τα 4 σημεία του ορίζοντα, αλλά και την αιολική συμπεριφορά του τόπου. Κανόνας είναι να τοποθετείται η πισίνα στο σημείο που θα είναι ορατή από τον ήλιο, στο μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα της ημέρας.Φυσικά όλα τα εν δυνάμει προβλήματα λύνονται συνδυαστικά με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Καλή σας επιτυχία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *